Diverse

Bilsemester i Nordeuropa?

Det börjar bli populärt igen att åka på bilsemester. Vill man inte stanna kvar i Sverige under semestern ligger Europa och väntar på andra sidan av Danmark. Att resa i Europa är en upplevelse för livet, som de flesta kan unna sig. Både naturupplevelserna längs vägarna och det rika kulturarvet, både överraskar och imponerar.

Var spontana

Även om det är bra att förbereda sig, finns det ingen anledning att planera för mycket. Det är faktiskt bland de största misstagen du kan göra. Att åka runt på kontinenten i egen eller hyrd bil, ger er frihet att vara spontana. Ska ni titta på biblioteket i S:t Gallen i Schweiz eller njuta en österrikisk öl i Wien? Ska ni västerut över Holland eller direkt söderut genom Tyskland? Kanske lockar Polen mera? Kommer ni er ända ner till Italien, ligger Colosseum och Pantheon väntar och påminner om den västerländska civilisationens vagga.

I hela Europa hittar du natursköna alternativa vägar, genom landsbygden. Du vill inte vara bunden av att ni ska köra si och så långt på autobahn för att hinna i tid till något. Låt det finnas utrymme i planeringen för att vara spontan, när tillfället bjuds. Och tar ni en sådan väg, ska ni inte räkna med en hastighet på mer än kanske 50 km/h i genomsnitt.

 

Förberedelser

Det ni behöver är en karta (pappers- eller app) med mackar och B&B’s. Har ni bara koll på detta ligger Europa framför er.  Ska ni skicka vykort behöver ni ha med adresser. Med en bra app kan ni skicka era foton som vykort direkt från telefonen.  Behöver du översätta något på svenska till tyska innan resan är det bra att vara ute i god tid. Det går att göra expressöversättningar men självklart blir det lite dyrare då. Pengar som du hellre vill spendera på själva resan, eller hur? Läs mera här

Skriv et svar