Diverse

Diverse städtips

Är det en storstädning på gång eller ska du bara småstäda? Oavsett vad du har för typ av städning framför dig så behöver du säkerligen några matnyttiga råd som kan vara till hjälp. Här kommer dem:

  • Lägg in städtid i ditt veckoschema och följ den

  • Se till att ha städmedel till hands

  • Byt ut dammsugarpåsar med jämna mellanrum

  • Om du inte hinner med hela städningen på en gång, dela gärna upp den

Städning behöver inte kännas överväldigande om du hanterar det på rätt sätt. Även om det kan kännas lite trist att städa så ska du inte glömma hur skönt det faktiskt är att komma hem till en städad lägenhet eller hus.

Hur ofta ska du dammsuga hemmet?

Hur ofta ska du städa eller dammsuga hemma? Generellt brukar man säga att en gång i veckan räcker gott och väl. Har du däremot husdjur, speciellt hundar kan en städning eller dammsugning behövas lite oftare. Tidsintervallet beror helt och hållet på hur fort det blir smutsigt och hur rent du vill ha det. Med andra ord är det väldigt individuellt. Många har inte riktigt tid att städa så ofta de vill medans andra kanske inte har lust till det.

När tiden inte räcker för städning

Idag lever många stressade liv, där det finns allt färre tid för hushållssysslor. Städningen är ett av momenten som oftast lider på grund av tidsbrist. Det är aldrig så att den glöms bort, utan mer att tiden är knapp och man orkar inte ta itu med just den uppgiften.

Som tur är finns flera olika lösningar på det problemet. Ett alternativ är att turas om med partnern istället för att ta städningen själv. Är det nu så att båda inte har tid så kan ni alltid anlita professionell hjälp. Idag finns det gott om pålitliga städfirmor som gör ett mycket bra jobb.

Skriv et svar