Diverse

Få råd till flera utskrifter

Om du någon gång har varit i den situationen, att du skall köpa nya bläckpatroner till din skrivare, så har du nog också förundrats över priserna för ett par bläckpatroner. Det är bestämt inte ovanligt, att ett par patroner kostar lika mycket, eller mer, än din skrivare om du har köpt en billig modell. Detta trots, att din skrivare blev levererat inklusive bläck. Det kan med andra ord vara svårt att förstå varför priset på bläck ofta är så högt som det nu är.

Strunta i originalen

Något annat som man ofta kan undra sig över, är att man kan köpa en HP eller Canon skrivare för bara några få hundralappar. Det harmonierar inte riktigt med priserna man sen har på bläck. Men det kan gott vara att exempelvis HP förlorar pengar på att sälja en skrivare, men dom säkrar sig en kund, som på längre sikt köper bläckpatroner eller toner, och här kan dom snabbt inhämta dom pengar som dom förlorat.

För dig som användare finns det dock ett sätt att kringgå detta problem, nämligen genom att köpa kompatibla patroner istället för original. Om du väljer att köpa icke-original i stället för original, kan du spara helt upp till 80% av priset.

För några år sen, innebar det att man själv skulle fylla på bläck, med något som påminde om en kanyl. Många upplevde detta som både krångligt och kladdigt, och kanske fick man det inte ens till att fungera. Så är det dock, som tur är, inte mer. Du köper bara patronerna (du kan bland annat köpa Brother bläckpatroner här) och monterar dom därefter, på samma sätt som om det var original. Dom fungerar på precis samma sätt. Skillnaden är bara, att dom kostar mycket mindre än dom dyra dropparna från dom orginala producenterna.

Skriv et svar