Diverse

Förnya vardagsrummet med nya möbler

Ibland krävs det en förändring hemma för att fräscha upp lite. Och nya möbler i vardagsrummet gör just detta – plus att soffor och fåtöljer blir nedsuttna och slitna med tiden. Detta gäller speciellt om du har husdjur eller barn då möblerna blir slitna snabbare.

Här får du några tips på hur du kan förnya vardagsrummet på ett enkelt och smart sätt.

Soffan – en centerpunkt

Eftersom soffan oftast är den största möbeln i vardagsrummet blir det en naturlig mittpunkt i rummet. Som resten av möblerna anpassas efter. Det finns otaliga varianter att välja mellan. Och allt beror egentligen på hur mycket utrymme som finns i vardagsrummet.

Är du ute efter en hörnsoffa eller en helt vanlig tre-sits soffa? Eller är det kanske en soffa med schäslong som lockar? De är väldigt populära då de är väldigt bekväma att krypa upp i. Speciellt under hösten och vintern med en mysig filt och en kopp te.

Komplettera med fåtöljer

Om du har utrymme nog är det alltid snyggt att komplettera med en eller två fåtöljer. Och de behöver inte vara i samma färg och inte heller samma mönster som soffan. Välj ett tyg som sticker ut och drar ögonen till sig.

Du kan enkelt binda ihop rummet genom att matcha kuddar i soffan till fåtöljerna. Det skapar harmoni mellan möblerna och får rummet att se ut som en helhet. Om du väljer fåtöljer i samma stil som soffan ser det lätt tråkigt ut i vardagsrummet.

Ett praktiskt soffbord

När du tänker på ett soffbord är det kanske en stor och otymplig möbel som dyker upp i huvudet. Men så behöver det inte alls vara. Utan du kan köpa ett litet bord mest som dekoration.

För utan ett soffbord ser det lite tomt ut, plus att du inte har någon plats att ställa ifrån dig ett glas vin eller en kopp te vid behov. Men i vardagsrummet räcker det alldeles utmärkt med ett litet bord som tar lite plats.

Skriv et svar