Diverse

Fungerar collagen för din hud, naglar och hår?

Kanske har du hört talas om collagen eller som det ibland stavas kollagen? Ett populärt protein- och näringstillskott som påstår sig förbättra din hud men även naglar och hår. Men fungerar det verkligen? Vi berättar mer om detta näringstillskott.

Vad gör collagen?

Kollagen är ett protein som faktiskt produceras naturligt i kroppen men det är också ett populärt kosttillskott och en skönhetsprodukt som påstår sig förbättra din huds hälsa elasticitet, minskar synliga rynkor och ökar blodflödet till huden. Jabushe kollagen med kollagen för hud, hår och naglar är bevisligen ett näringstillskott som förhindrar huden från att hänga och som ger den där fasta och spänstiga huden alla vill ha. Kollagen är ett tillskott som fungerar som en av de viktigaste byggstenarna för dina ben, hud, hår, muskler, senor och ligament. Din kropp gör naturligt kollagen, men denna produktion minskar med åldern och därför är näringstillskottet bra att tillföra. Eftersom vi förlorar kollagen när vi åldras, använder vissa kollagentillskott som en del av en anti-aging skönhetsbehandling.

Fungerar kollagentillskott?

Kollagen säljs ofta som ett komplement, som kollagenpulver, kapslar eller vätska. Men fungerar dessa? Någon storskalig undersökning finns inte för att fastställa de långsiktiga effekterna men små studier finns där effekt kunnat redovisats. Många aktuella behandlingar som innehåller exempelvis retinol och tretinoin är vetenskapligt bevisade för att främja kollagenbildning. Dessutom kan antioxidanter som C-vitamin vända den inflammation som orsakar skador på kollagenet i din hud. Tänk på att ultraviolett ljus från solen bryter ner kollagen, så det är viktigt att använda solskyddsmedel dagligen. Att äta mat som innehåller mycket antioxidanter, som frukt och grönsaker, kan också förhindra kollagennedbrytning. Det finns smaksatta kollagenpulver som skapats av naturliga aromer. Själva kollagenet framställs ofta från svinn från fisk. Kollagen innehåller vitaminer och mineraler som bidrar till att behålla normal hud, normala naglar och spänstigt hår.

Lycka till!

Skriv et svar