Diverse

Hårnålsben – ett bra typ av med till matbordet

Eftersom du inte köper ett nytt matbord speciellt ofta är det viktigt att det blir rätt på första försöket. Det är viktigt att bordet inte är för stort och inte heller för litet. Något som de allra flesta inte sätter så stor vikt vid är benen till bordet.

Förr fanns det inte så många olika alternativ att välja mellan. Numera är utbudet av bordsben väldigt stort vilket kan göra det svårt att välja. Ett hett tips är hårnålsben – något som blivit alltmer populärt de senaste åren.

Läs vidare för att ta reda på varför och saker att tänka på när du köper ben till bord.

Vilket material föredrar du?

Börja med att lista ut vilket material du vill ha. På så sätt kan du eliminera en del av utbudet och lättare hitta rätt sorts bordsben. De material du har att välja på är trä och metall. Det finns för- och nackdelar med båda materialen och det är en omöjlighet att säga vilket som är bäst.

Om du redan har valt en bordsskiva kan det påverka vilket material som passar bäst. Det är till exempel vanligare att välja ben i metall till en bordsskiva i glas. Du som har valt ett plankbord bör välja ben som det går att fästa alla plankor i som till exempel snedställda eller kryssade ben.

Populärt just nu

Hårnålsben ben är väldigt populära just nu och passar perfekt till både matbord och skrivbord. Benen är tunna och tar väldigt lite plats under bordet. Samt att hårnålsben är en väldigt snygg design. Det här är dock inte någon ny design av bordsben. Hårnålsben har använts sedan början på 1900-talet. Något som visar på en hållbar och robust design av bordsben. Hårnålsben är alltid tillverkade av metall.

En annan design som är på uppgång just nu är ben i en stjärnformation. Designen kan tillverkas i både metall och trä. Ett runt glasbord får en riktigt imponerande finish med ett underrede i stjärnformation.

Skriv et svar