Skönhet

Hitta det bästa schampot

Det första du ska tänka på när du väljer schampo är vilken hår typ du har så du vet vilken sorts schampo du behöver. När du väl vet det så är utbudet oändligt med olika märken på schampon. Det finns schampon att köpa i dagligvaruhandeln, och det finns andra schampon att köpa hos frisören.
Hitta det bästa schampot för just ditt hår.

Oljigt hår

Det finns idag schampon med lera. Leran finess är att den drar ut orenheter som du har i hårbotten. På så vis behöver du inte tvätta håret lika ofta. Detta schampo avlägsnar dock inte fukten i håret och är därför inte bra om du har torra hårtoppar.

Viktigt när man har oljigt hår är att försöka vänja håret vid färre hårtvättar. Ha som mål att tvätta håret cirka en gång i veckan.

Vill du vara en spara så kan du hitta ett bra schampo med dessa egenskaper för kring 40kr. Vill du slösa och lycka med lite dyrare produkter så finns det även en bra variant för cirka 300kr.

Färgat hår

Har du färgat hår så vill du ha ett schampo som bevarar och underhåller din färg, håller den fräsch och glansig, och inte ett schampo som bleker din färg. Det är även bra om schampot innehåller uv skydd så inte solens strålar skadar ditt hår. Många schampon för färgat hår innehåller också keratin som bygger upp och stärker skadat hår. Håret blir väldigt påverkat, och skadat, av att färgas och utsättas för olika kemiska behandlingar. En spara finner schampot för cirka 29kr och en slösa för 340kr.

Tunt hår

Har du tunt hår så vill du kanske ha ett schampo som ger ditt hår volym. Många med tunt hår brukar uppleva att håret känns väldigt torrt när det får volym. Då behöver du ett volym givande schampo med silkes extrakt och volymgivande silikoner. Spara kan hitta en bra variant för cirka 150kr och en slösa kan lyxa till det med ett liknande schampo för 250kr.

Lockigt hår

Har du lockigt hår kan det säkert upplevas som frissigt vilket inte är kul. Då behöver du ett schampo som motverkar reaktionen av luftfuktighet. Att det är fuktgivande är ett till måste när du har lockigt hår. Spara hittar bra schampo för cirka 109kr och slösa för cirka 250kr.

Skriv et svar