Resor

Hur hittar man billiga resor?

Idag finns det många sidor där du kan få hjälp att hitta billiga resor.

Vare sig du ska ut och resa själv, eller med familjen, så är det härligt när man kan hitta en riktigt bra resa till ett bra pris. Det spelar ingen roll om det rör sig om att boka hotell i en annan stad eller om du ska åka utomlands en vecka – det finns pengar att spara genom att jämföra priser.

Gör så här:

  • vill du enbart boka hotell så kan du gå in på lite olika hotell boknings sidor och söka på den plats du ska åka till. Priset kan variera mellan de olika sidorna, beroende på datum och vilken typ av rum du vill ha.
  • vill du boka både flyg och hotell så är det flera hemsidor som kan hjälpa dig med det också. Börja med att välja land och stad eller plats som du vill åka till, och vilket datum du vill åka dit och hem. Efter det kommer det upp vilka hotell som finns tillgängliga under de datumen. Vill du ha ett hotell som är så billigt som möjligt så kan du välja att sortera valen i prisordning. Har du några andra önskemål eller krav, som att det ska finnas pool, balkong eller restaurang – då kan du kryssa i det under filtrera. Då får du upp ett nytt sökresultat baserat på dina val och önskemål. Välj det som du tycker verkar bäst för er och klicka på boka.
  • boka charter via resebyrå. Du måste inte besöka en fysisk resebyrå utan kan gå in på de olika resebyråernas hemsidor och kolla in deras olika utbud och priser. Är du medlem i Ica eller Coops kundklubbar så kan du få rabatt på resor via dem. Kolla på respektive klubbs sida och länka dig vidare därifrån. Det brukar vanligtvis vara från 600kr i rabatt och uppåt.

boka på egen hand. Om du orkar leta och lägga lite tid på att planera din resa så kan du på egen hand boka din resa. Du kan kolla på olika flygbolags hemsidor, de flesta har något de kallar lågpriskalender, där vissa avgångar är lite billigare. Har du tur hittar du ett fynd på just den resa du vill åka på. Boende kan du också söka fram själv, antingen boka innan eller på plats. I många länder finns det boende alternativ som är lite billigare än hotell, som till exempel hostel, vandrarhem, bed and breakfast och motell.

Skriv et svar