Diverse

Köp rätt klösträd till katten

Har du funderat på att köpa ett klösträd till din katt? Det är en utmärkt idé och i den här texten kommer vi ge dig några tips på vägen som underlättar valet av klösträd. Det finns många varianter att välja bland och det kan vara svårt att veta vilken som passar bäst för det egna hemmet och just din katts behov.

Lekplats och sovplats

För att din katt ska kunna vässa sina klor varje dag så är ett klösträd en riktigt bra lösning. Klösträdet fungerar även som en lekplats och många katter gillar att sova i eller vid sitt klösträd. Med ett klösträd hemma minskar du risken att katten löser på dina möbler. Se till att ditt klösträd står stabilt så att det inte faller omkull när katten hoppar upp i det. Det är också viktigt att klösträdet är så pass högt att katten har möjlighet att sträcka ut sig fullt ut. Klösträd finns i alla möjliga färger och former, så du hittar säkert något som passar dig och din katt.

Innekatter

Innekatter behöver generellt sett mer stimulans än vad utekatter gör. Av den anledningen är det oftast bra med ett lite större klösträd med flera olika nivåer och stammar, om du har en innekatt. Vissa katter kan även behöva mer än ett klösträd för att verkligen trivas och få den stimulans som är nödvändig för att katten ska må bra. Kom ihåg att om du har en kattunge idag som kommer den snart vara större och då kommer den behöva ett lite större klösträd, så köp hellre ett stort redan från början. Måtten står alltid angivna i produktbeskrivningarna.

Ställ gärna ut dina klösträd på lite olika platser i ditt hem, gärna där katten tycker om att vara och röra på sig. Det kan exempelvis vara nära kattlådan eller matskålen. Hos Petworld hittar du ett stort utbud av klätterträd och andra tillbehör till dina husdjur.

Skriv et svar