Skönhet

Lite mer om ekologisk hudvård

Skönhet, hudvårdsrutiner och hur vi bäst tar hand om vår hy är något som legat i fokus ganska länge.

Ekologisk hudvård eller ecologic skin care är ett begrepp som påträffas allt oftare i samband med hudvård. Vad är egentligen det? Ekologisk hudvård tillverkas av ekologiska ingredienser och utan tillsatser. Hur stor del av produkten baseras på ekologiskt odlade produkter beror på själva varumärket.

Man märker en tydlig tendens och det är att allt fler kosmetiska varumärken väljer att inkludera ekologisk hudvård i sitt sortiment. Det betyder givetvis att vi konsumenter har allt flera produkter att välja mellan. Q For Skin är exempel på ett företag som fokuserar på att tillverka hudprodukter med ekologiska ingredienser.

Några fördelar med ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård har några fördelar som man inte ska gå förbi med lätt hand. Här kommer de viktigaste av dem:

  • Hudvården innehåller ekologiskt odlade ingredienser

  • Miljövänlighet – ekologiska produkter är bra och skonsamma för miljön

  • Längre hållbarhet – i de flesta fall håller hudvård med ekologiska ingredienser längre jämför med den klassiska.

Vad kan vi säga om nackdelarna? Finns det egentligen några sådana? Egentligen inte, kanske förutom priset. I en del fall kan hudvårdsprodukter som i sin största del innehåller ekologiska ingredienser kan kosta mer än annan hudvård som helt och hållet bygger på kemiska ingredienser.

Med hudtypen i fokus

Oavsett om du använder ekologisk hudvård eller vanlig sådan ska den anpassas till hudtypen. Man särskiljer mellan tre sådana – fet hy, normal och känslig hy. Vissa ansiktspartier kan ha något som kallas för blandhy. Det är en typ hud som är något mellan fet och normal.

Om du inte vet vilken hudtyp du har eller har svårt att bestämma dig vilken hudvård som passar dig bäst kan du vända dig till en hudterapeut. Boka gärna en konsultation och fastställ din hudtyp och få rekommendationer för passande hudvårdsprodukter.

Skriv et svar