Diverse

Lite mer om rätt belysning

Att ha rätt belysning i hemmet eller på ett kontor är mer eller mindre ett måste. Vi svenskar spenderar många timmar inomhus på grund av vårt hårda klimat, därför är det extra viktigt att skapa en bra inomhusmiljö därav belysningen bara är en komponent.

Vilka lampor passar och är till exempelvis led belysning ett bra alternativ för dig och dina behov? På https://www.lampornu.se/ hittar du inte bara lampor online utan även mer information om belysning och fördelarna med led. lampornu och lampornu.se är bara ett alternativ på att köpa sig artiklar på nätet. Gör alltid en noggrann förundersökning innan du väljer leverantör. Lys upp hemmet på ett sätt som skapar trivsel och en fin känsla för alla.

Tips och råd

Behöver du några tips och råd när du väljer rätt belysning? Här listar vi några faktorer som är viktiga vid just det valet:

– Ett koncentrerat och bländfritt ljus passar arbetsplatser. Ska du utrusta ditt hem bör du satsa på mer skonsamt ljus.

– För barnkammaren eller i rummet där en tonåring pluggar är det bra att skaffa en lampa med armatur så att ett fint och mjukt ljus sprids i rummet.

– Vardagsrummet kan piffas upp med färgat ljus. Då passar det bra med en lampa vars textilskärm är färgad.

– Vilka färger har dina väggar? Är de mörka eller ljusa? Mörka ytor absorberar ljus och behöver därför en starkare belysning. Ljusa rum reflekterar ljuset och därför behöver du inte lika mycket belysning

– Gardinerna spelar också en stor roll. Ljusa sådana sprider ljuset. Mörkare varianter har en motsatt effekt därför kan du anpassa lamporna, dess antal och placering så att du får rätt ljus i rummet.

– Taklampor i all ära men i ett vanligt svenskt hem behövs det sällan sådana. Istället kan du satsa på mindre lampor vars mjuka ljus sprids på ett trivsamt sätt.

Skriv et svar