Diverse

När vinet står i fokus

Är du en person vars passionerade intresse för vin står i centrum? Bra, då är du en av många. Har du kanske en egen vin hylla? Eller behöver du skaffa en sådan? Lite mer om vin, mat och försmaken för den bästa drycken finns att läsa i det här inlägget.

Idag är det många som samlar på vin, något som ökat efterfrågan både på vinställ och vin hylla. De är de perfekta interiörsdetaljerna som håller vinkollektioner i rätt ställning samtidigt som den skapar en fin hemkänsla för ägaren.

Vad passar vinet med?

Vad passar ett gott vin med? Det självklara svaret är mat men det finns lite mer att hämta i den frågan. Förutom mat så passar vin även med enkla tilltugg eller bara som det är med ett glas vatten. I Barcelona till exempel kan man se välklädda herrar och damer att sitta i fina caféer och istället för en kopp kaffe avnjuta ett glas vin tillsammans med ett glas vatten. Vissa tar även ett enkelt tilltugg i form av en brödbit med en bit jamón på.

För oss svenskar är det dock mer eller mindre givet att mat och vin går ihop. En grundregel att följa när man matchar mat och vin är att kraftig mat kräver kraftigt vin medans söt mat kräver sött vin. Med andra ord får du följa maträttens karaktär och anpassa den till vinets. Syrliga rätter passar bra med syrliga viner. Ja, du förstår säkert konceptet.

Vinet – allt mer populärt i Sverige

Här i den kalla Norden är vi kända för att dricka öl. Inte bara för att dricka den, vi är även kända för att tillverka några av världens godaste ölsorter. Dock kan vi lätt konstatera att vinet blir en allt mer populär dryck i Sverige. Det är allt fler som väljer att konsumera vin istället för öl (visserligen är ölen fortfarande väldigt omtyckt). En intressant trend på senare år är att det är många som till och med samlar på vin. Att ha en egen vinhylla i hemmet tillhör inte ovanligheterna.

Skriv et svar