Skönhet

Rosmarinolja – skönhetsbomben för ditt hår

Vårda ditt hår med en näringsrik olja. Visste du att rosmarinolja är ett av de allra bästa sätten att boosta håret med?

Naturliga hälsoknepet för håret

Det gäller att ta hand om och vårda hårbotten väl, eftersom en mjällig, torr och kliande hårbotten faktiskt kan orsaka en del problem som till exempel håravfall. Rosmarinolja är toppen och stimulerar så väl hår som hårbotten. Hårolja med rosmarin, rosmarinvatten och hårmask av rosmarin kan du enkelt göra själv.

Den välgörande rosmarinoljan stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, vilket kan ge en ökad hårväxt. Oljan har ytterligare en fördel och det är att den suger upp och absorberar överflödigt vatten i hårsäckarna vilket leder till ett härligt fylligt hår.
Rosmarinoljan bör blandas med andra oljor eller i ditt schampo eller balsam, eftersom den är rätt kraftfull.

Låt rosmarinoljan bli en del av din hårvårdsrutin

Se till att få in regelbunden användning av rosmarinolja (eller rosmarinvatten samt rosmarinmask) i din hårvårdsrutin.
Alla kan använda rosmarin i håret. Passar på både rakt och lockigt hår. Det fungerar även alldeles utmärkt på ett färgat hår.

Rosmarinvatten kan med fördel användas som hårbalsam. Här kan du välja mellan att skölja håret med rosmarinvatten efter hårtvätt eller spraya det på håret och låta det verka som ett leave-in-balsam. Massera in det lite lätt och låt det sedan torka. Voila – klart! Det ger håret en härlig glans.

Tänk på att det alltid tar lång tid innan man ser effekt av nya hårvårdsprodukter på håret. Ha tålamod! Det är självklart individuellt hur lång tid det tar innan rosmarinens effekt ger sig tillkänna, men generellt kan det ta minst ett par månader.
Läs på om rosmarinolja, rosmarinvatten och rosmarinmask och prova dig fram till vad som passar dig och ditt hår allra bäst. Rosmarinolja är rena rama hälsokuren för håret och som pricken över det berömda i:et – det är en naturlig produkt.

Skriv et svar