Diverse

Så kan du komplettera din inkomst

Det finns många olika sätt att tjäna lite extra pengar, men om man har ett normalt fulltidsjobb är det naturligtvis begränsat, hur mycket tid man har till ändamålet. Om du bor på landet, så skulle ett vägkantsstånd eventuellt kunna vara en källa till extra intjäning. Där kan du sälja jordgubbar, äpplen och potatis vilket kan gen en ganska din slant. Samtidigt är det inte ett särskilt tidskrävande sätt att tjäna lite extra vid sidan av. Dock finns det såklart regler och lagar som du skall följa.

Så kommer du igång

Vägkantsstånd kan se ut på många olika sätt, och det är mer eller mindre bare din fantasi som sätter gränser. Det kan vara bra att ha en form för förvaring, som skyddar varorna som väder och vind, inte minst sol, så att hållbarheten bliver bättre. Ett vanligt misstag som många gör, ät att man inte skyltar tillräckligt bra. Det är viktigt, att potentiella kunder kan se ståndet, innan man redan kört förbi.

En bra idé kan vara en gatupratare såsom dessa, då dom är lätta att se får vägkanten, och dom är väldigt mobila och lätta att vika ihop när dom inte används. Skriv något enkelt och iögonfallande, istället för att lista allt som du säljer.

Kolla upp regler och lagar

Om du är osäker på vilka lagar och regler som gäller i din kommun, är det en god ide att först orientera sig om kring dessa. Det kan du göra hos din kommun, länsstyrelsen, konsumentverket och jordbruksverket. En verksamhet där du på något sätt arbetar med livsmedel måste i de flesta fallen godkännas eller registreras av miljö- och hälsoskyddsmyndigheten i din kommun.  Det finns en rad lagar och regler i livsmedelslagstiftningen som du måste känna till och följa. Det handlar om godkännande av livsmedelslokaler, egenkontroll, livsmedelshygien med mera.

Skriv et svar