Diverse

Samla ihop gänget

Forskare har undersökt vad det är som gör människor glada och lyckliga. Det visar sig gång på gång att det är kontakten med andra människor som är avgörande. Den tid som spenderas i sällskap med andra människor är de mest tillfredsställande stunderna under dagen. Upplevelser som delas med andra skapar större glädje än dem man upplever på egen hand. Goda sociala relationer är avgörande för din mentala hälsa. Vissa undersökningar hävdar att de har samma hälsomässiga fördelar som regelbunden motion och att undvika rökning. Även ytliga interaktioner, som att småprata med någon på Pressbyrån eller bussen kan få människor att må bättre.

En annan aktivitet som är avgörande för att känna glädje och lycka är att kunna hjälpa andra. Studier som undersökt detta påpekar att de som använder en del av sin tid på att hjälpa andra, känner att de själva har mera tid. Detta var delvist för att de insåg hur mycket de kunde uppnå med deras tid, när de hjälpte andra framför att spendera tiden på sig själva.

Skapa egna aktiviteter

Varför inte kombinera det här? Samla ihop vännerna och boka en föreläsare som kan göra er klokare på något ämne. Det kan hända att ni bara vill underhållas, men det kan också hända att ni kommer överens om att boka någon som kan hjälpa er att starta upp egna hjälpaktiviteter.  Det finns riktigt många alternativ att välja emellan här

Det är också viktigt att känna sig aktiv. I vissa kretsar kan det att vara upptagen fungera som en sorts statussymbol. När man kan argumentera för varför man är upptagen har detta en tendens att få en att känna lycka, varemot meningslös aktivitet skapar stress. Aktivitet för aktivitetens egen skull verkar inte ha någon fördelaktig effekt.

Meningsfylld aktivitet som hjälper andra och sker i sällskap med goda vänner, verkar vara huvudnyckeln till ett lyckligt liv.

Skriv et svar