Diverse

Välja rätt boxningssäck

Funderar du på att köpa en boxningssäck att ha hemma men är lite osäker på vad du ska välja? Idag finns det ju ganska många varianter av boxningssäckar. Därför ska vi tipsa lite här om vad du bör tänka på samt ta upp de olika modellerna. Du behöver fundera på en del frågor, som om du kan hänga upp säcken eller om den ska stå på golvet. Du bör även fundera på om du bara ska boxa på den eller även sparka. Fundera även på storlek, pris och kvalitet.

Hängande eller stående boxningssäck?

Du bör fundera på om du ska ha en hängande säck eller en stående. Ska du ha en som hänger så måste det finnas en bra upphängning i taket. Du vill ju inte att säcken eller i värsta fall taket ska rasa ner!

Skillnaden mellan en hängande och stående säck är att den som hänger, den kommer att röra och svinga fram och bort då du slår och sparkar på den. En stående säck vinglar inte lika mycket.

Vilken storlek behöver du på din säck?

Är det så att du är en erfaren boxare eller kampsportare som kan detta med att slå hårt, så är det att föredra en tyngre sandsäck. Den svingar inte lika mycket vid sparkar och slag. Även du som är större, du behöver ha en tyngre säck.

Pris och kvalitet

Pris och kvalitet hör ofta samman och det brukar vara så att du får det du betalar för. Dyrare boxningssäckar håller bättre helt enkelt.

Behöver du något mer?

För att ha bäst nytta av din boxningssäck så bör du ju även ha ett par boxningshandskar så klart. Det kan vara värt att även handlindor att ha under. Sedan är det inte fel att också köpa ett ordentligt takfäste om den ska hänga i taket och en säckfjäder som gör att säckens rörelser dämpas något.

Skriv et svar