Diverse

Vanliga misstag då du gör proteinshakes

Kanske du brukar använda dig av proteinshakes för att bygga muskler, eller för återhämtning eller för att gå ner i vikt? Det finns en del vanliga misstag som görs i samband med att inta dessa. Ett mycket vanligt misstag är att man tar sin shaker, häller på pulvret och sedan fyller på med vätska. Det leder till att du får en shake som är svår att blanda och som får en massa klumpar. Det du ska göra, det är att köpa en bra shaker, läs mer här om bra sådan, sen, häll i vätskan. Därefter häller du i pulvret, sätter på locket och skakar.

Du gör din proteinshake onyttig

Ett annat mycket vanligt misstag många gör, det är att blanda ner en massa annat i sin proteinshake, så att den blir onyttig. Det kanske låter som en bra idé att ha i mandelsmör eller nötter i den, men det kan ge motsatt resultat och inte ge dig den effekt du är ute efter. Även om du tycker att den blir godare med dessa ingredienser, så är det bara om du behöver gå upp i vikt som du ska använda dem.

Du väljer fel sorts protein

Idag finns det ju rätt så många olika sorters proteinpulver att välja mellan. Det är inte alltid så lätt att veta vad det är just du behöver ha. Så ett misstag kan vara att du väljer fel sort. Du bör därför läsa på vad olika sorters protein gör och är bra för, så att du tar rätt!

Du byter ut måltiderna mot shakes

Du ska inte byta ut dina måltider mot en proteinshake. De är inte menade för det. Det finns ju en anledning till att de kallas för tillskott. De ska vara som ett komplement till det du äter för övrigt och för att du ska få ett ökat proteinintag.

Skriv et svar