Diverse

Varför välja ett sms lån utan UC?

Du kanske har hört talas om att det inte är så bra att ta lån med UC? Att det är bättre att satsa på ett sms lån utan UC? Det är ju så att detta är många som har koll på att det är så, men inte varför det är så. Att bara säga att banker och långivare ogillar att en person har många kreditupplysningar ger inte så mycket information.

Grejen är att om du har många UC, alltså kreditupplysningar som gjorts hos Upplysningscentralen så kan det indikera att du har problem med ekonomin. Men före vi ger oss in på varför du bör välja sms lån utan UC före en med UC, så ska vi klargöra vad en kreditupplysning är.

Detta är en kreditupplysning

När en långivare ska låna ut pengar, så måste de ha ett bra underlag. Det för att kunna avgöra vad det finns för risker att låna ut pengar till en person. Konsumentkreditlagen säger det att banker och långivare måste vidta en noggrann och omsorgsfull kreditprövning innan de beviljar ett lån. Så en kreditupplysning görs för att få en bra riskbedömning. Den visar på om det är så att du har de ekonomiska förutsättningarna för att klara av att betala tillbaka lånet.

Om du väljer att ansöka om lån med UC, så registreras och sparas den i 12 månader. Denna kreditupplysning innehåller information om vad du har för aktiva lån och krediter, om du har betalningsanmärkningar och/eller skuldsaldo samt att den även innehåller tidigare kreditupplysningar (senaste 12 månaderna) och även dina personuppgifter så som namn, adress, inkomster, fastighetsinnehav samt äktenskapsförord.

Utöver UC så finns det andra kreditupplysningar, som då tas via kreditupplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode för att nämna de två vanligaste.

Varför är det negativt med många UC?

Om du har fler än tre UC, så kan det påverka ditt betyg rätt så negativ. Det beror på att bankerna tolkar detta beteenden som att du redan har, eller tänker ta flera lån och krediter. Detta påverkar din betalningsförmåga på ett negativt sätt. Detta leder i sin tur till att banken kan anse att du har svårt att betala tillbaka. Det påverkar chanserna till ett bra lån med bra ränta. I vissa fall påverkas det så pass mycket att du nekas att låna helt.

Så har du många UC och vill städa upp betyget, se till att inte ta nya lån med UC. Det är då det kan vara en idé att satsa på sms lån utan UC.

Hur hittar man sms lån utan UC?

Idag är det så att de flesta långivare som erbjuder sms lån, de tar inte en UC, utan de väljer att använda sig av Bisnode eller Creditsafe samt ibland i vissa fall även andra instanser. För att du lättare ska kunna se vilka som tar UC eller inte, så kan du kolla in Hitta SMS Lån och deras sida. Där har de listat upp alla sms lån samt vad de tar för slags kreditupplysning.

Skriv et svar