Ett stekbord för restaurang eller till storköket är idag nästan ett måste att ha. Det är därför viktigt att ett stekbord är driftsäkert samtidigt som det är snabbt, tåligt och slitstarkt. Stekbordet ska klara av att du steker kött, fågel, fisk, grönsaker och annat. Det är inte fel att välja ett stekbord med en bra värmeledning som även har en högkant. Det underlättar att göra rent stekytan på den. Det finns olika varianter av stekbord, vi berättar gärna mer innan du väljer ditt stekbord.
Att tänka på vid val av stekbord
Ett stekbord är ett fantastiskt verktyg. Detta för att kunna ge ett livsmedel en bra krispig yta, en perfekt kärna samt en god smak. Tänk på att stekbordets prestanda är mycket viktigt för hur resultatet av själva tillagningen blir. När du ska välja ett stekbord finns det därför vissa saker som är extra bra att kolla efter. Om du har ett stekbord så har du även möjlighet att kunna tillaga stora mängder med livsmedel och det snabbt. När man talar om prestandan i ett stekbord, bestäms det framför allt av själva effekten. Stekhällens tjocklek påverkar den med. En stekhäll som är av det tjockare slaget, den bevarar värmen väl. Det även om du placerar kalla livsmedel på den. En tjockare stekhäll är inte lika känslig som en tunnare häll är. Det är därmed enklare att få till köttet på ett bra sätt med en fin kristalliserad yta såväl som en saftig kärna. Stekbord med lock finns det med. Dessa är då dubbelsidiga och det gör dem mycket effektiva. De kan tillaga livsmedel både ovan- och underifrån. Det går att justera marginalen mellan bordet och locket, så att det går att laga olika slags livsmedel med samma stekbord. Ett stekbord som är dubbelsidig passar extra bra om det ska lagas till hamburgare och det är viktigt med ett resultat som är precist.