Kläder

Vilka kläder passar min kroppsform

Det finns många tips och råd om hur man ska klä sig, men det enda du egentligen ska lyssna på är din egen smak och tycke. Du får klä dig och se ut precis hur du vill, du bestämmer över ditt liv och din kropp.

Vill du däremot ha lite tips kring saker man kan tänka på beroende på vilken kroppsform du har så får du det här:

Bredare nedtill:

Vill du få din figur att se längre ut och ha en bättre balans mellan höfter och axlar?
Då kan du använda byxor som sitter åt över höfter och rumpa och sen är lösa, vida, i benen. Ej stela material. Använd mörka färger på underdel, och gärna ljusare toppar med detaljer vid skuldror och urringning.

Undvik underdelar med mönster samt byxor som är utsvängda i benen.

Liten byst:

Har du liten byst men vill visa de kurvor du har? Då ska du:
Köp en riktigt bra push-up bh. Använd plagg som är avskurna under bysten eller halterneck toppar för att få rätt fokus. Undvik hårda stela tyger
Och löst sittande toppar.

En figur som är kurvig:

Vill du visa upp dina kurvor men inte att all fokus hamnar på brösten?
Då kan du:
Använd plagg med snyggt fall, men som inte är för tajta. Gärna urringat eller mer öppen kring hals så du visar lite skuldror, men inte för mycket detaljer på toppen då fokus hamnar fel. Kjol med vidd eller jeans som är tighta över höfter och rumpa, gärna med raka ben. Plagg som är mörka upptill och ljusa nedtill. Undvik plagg som är bylsiga, för tighta och toppar som slutar precis vid höften.

Putande mage:

Vill du få bort fokus från magen? Då kan du:
Använda ett par smala byxor med en längre överdel till, gärna utan linning. Använd längre överdelar som tunikor och blusar som inte är insydda i midjan. Ha mörka färger på underdelar. Undvik kjolar som är veckade, klänningar och toppar med skärp i midjan och överdelar som slutar precis där din kropp är som vidast.

Rak kropp:

Vill du att din raka kroppsform ska se lite mjukare ut? Då ska du:
Använd plagg med breda linningar eller breda skärp. Klänningar av omlott modell eller med markerad midja. Plagg som har fickor på sidorna, låg midja och byxor i killmodell är också bra val. Undvik att klä dig för manligt, och bär du kavaj så kombinera den med en feminin blus. Undvik stela tyger.

Skriv et svar